سفارش تبلیغ
صبا ویژن

به امید پیروزی واقعی،نه در جنگ ،که بر جنگ

بوف کور شاهکار هدایت یا اقتباسی از یک رمان خارجی

 

1)جلال آل احمد بعد از مرگ هدایت در سال 1330 در نقدی که بر بوف کور می نویسید می گوید که شباهت حیرت انگیزی بین "دفتر خاطرات ریلکه "و بوف کور وجود دارد و حتی می گوید شاید هدایت قطعاتی را دقیقا رو نویسی کرده باشد.

2)یکی از خوانندگان مورد علاقه هدایت "ویرجینیا وولف " نویسنده مشهور انگلیسی بوده است که از قضا معروف ترین جمله رمان بوف کور " در زندگی زخمهایی است که ...." عینا در یکی از رمان های وولف آمده است.

3)صد وشش سال قبل از انتشار رمان بوف کور رمانی منتشر شد که ماجرای دانشجویی آلمانی و ساکن فرانسه بود که به شدت منزوی و خجالتی اما دارای طبیعتی گرم بود ،گرچه در ایجاد ارتباط با زنها مشکل داشت اما زیبایی جنس مونث را به شدت تحسین می کرد ، در اتاقش اغلب اوقات غرق در تجسم اندام هایی که دیده بود می شد ، تا اینکه یک رویا اثری غیر عادی بر وی گذاشت ، تصویر زنی با زیبایی فوق بشری، تکرار مکرر این رویا باعث شد تا جوان آلمانی عاشق این سایه خیالی شود .تا اینکه یک شب که به خانه باز میگشت شبح سایه مانندی را که روی پله های منتهی به چارچوب اتاقش نشسته بود را دید ، زن رویاها را به خانه برد و روز بعد برای پیدا کردن اتاقی فراخور عروس تازه از خانه خارج شد و در برگشت عروس را در روی تخت مرده یافت.

دوستانی که بوف کور را خوانده اند مقایسه کنند .رمان مذکور با نام " ماجرای یک دانشجوی آلمانی " اثر نویسنده امریکایی به نام "واشینگتن آیروینک " است.

4) بوف کور شباهت های غیر قابل انکار دیگری با اثر های " اورلیا " ی ژرار دونروال ، "هورلا ی  گی دو مو پاسان " و غیره دارد.

خود هدایت در این باره گفته است که همه تقلید می کنند من هم تقلید می کنم این کار عیب نیست . دزدی و چاپیدن عیب است .

نتیجه گیری: نظر شخصی خودم در این باره که بوف کور یک رمان فوق العاده است با فهمیدن این نکات درباره بوف کور عوض نشده است اما بهتر است دیگر بوف کور را اثر ناشی از خلاقیت شخص هدایت ندانیم بلکه ان را یک اثر تالیفی بدانیم. 


نوشته شده در دوشنبه 87/12/12ساعت 10:37 صبح توسط رضا نظرات ( ) |


Design By : Pichak